Kuih koci merupakan sejenis kuih tradisional yang popular di Malaysia Indonesia dan SingapuraKuih ini diperbuat dari tepung pulut dan mempunyai inti kelapa manis bercampur gula nisan Gula Melaka di dalamnyaDi Malaysia ia popular terutama di kawasan Pantai Timur iaitu di Kelantan dan TerengganuIa kemudiannya disalut dengan santan sebelum dibalut dengan daun. Kek batik adalah dessert yang sangat sesuai dihidangkan bila-bila masa pun.
200 g serbuk Milo.
. Kalau resipi yang banyak telur salutan kek batik agak kenyal dan tidak melekat. Semasa ambil makanan di sini kena pakai sarung tangan getah transparent tau. Zoom dekat sini nampak ada budu ada ikan masin telur masin deretan bulatan ulaman.
Jika tanpa telur pula salutan coklat akan. Bahan A kek. 800 g biskut marie.
Jika kebanyakan tetamu merupakan penggemar coklat anda wajib cuba resepi kek batik indulgence yang manis dan berlemak ini untuk menu potluck. Resipi Kek Batik sejak dari zaman Che Nom sekolah ramai kawan dan saudara suka membuatnya. 2 Kek Batik Indulgence Imej via Facebook.
Lihat SOP ambil makanan buffet pun di jaga. Resepi ini dikongsikan oleh Azreena Fadzair di laman Facebook. Ada 2 jenis resipi kek batik iaitu menggunakan telur atau tanpa telur.
Pin On Video Resepi Memasak Sedap
Pin On Mufin Cupcake Cake Cooking Fanpage